22 juli 2024

Dekkingsgraad PME gestegen

Onze dekkingsgraad is in het tweede kwartaal van 2024 gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Hoe wil je post over je pensioen ontvangen?

Na de zomer vertellen we je meer over de nieuwe pensioenregeling. Je kiest zelf hoe je post van ons ontvangt: op papier of digitaal. Heb je jouw voorkeur nog niet doorgegeven? Of wil je die wijzigen? Je regelt het eenvoudig via de website. Ga naar pmepensioen.nl/voorkeur, log in en maak je keuze bij het onderdeel Voorkeuren. Tip: check bij je persoonlijke gegevens of we je privémail hebben. Dan kunnen we je altijd bereiken, ook als je uit dienst gaat.

Voorkeur doorgeven

Haal meer uit je jaarlijkse pensioenoverzicht

Elk jaar ontvang je een zogeheten Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van ons. Daarop zie je de stand van je pensioen. En wat je partner van ons krijgt als je overlijdt. Misschien heb je het overzicht al gehad. Anders ontvang je hem uiterlijk 1 oktober. Meer weten? Ga naar pmepensioen.nl/upo. Je vindt daar onder meer een handig filmpje met werknemersconsulent Arjan. Hij vertelt je waar je de belangrijkste bedragen vindt en wat die zeggen.

Alles over je UPO

PME breidt klimaatplan uit

We beleggen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Dus niet in olie en gas. En bijvoorbeeld wel in schone energie. Met enige regelmaat houden we onze doelstellingen tegen het licht. Het resultaat lees je in de tweede versie van ons klimaatplan. Nieuw is dat we nu ook ambities hebben opgenomen voor onze beleggingen in staatsobligaties, hypotheken en bosbouw.

Meer over het klimaatplan

Onderzoek: wat gaat goed en wat kan beter?

Dit voorjaar hielden we een klanttevredenheidsonderzoek. Daaruit kwam het mooie cijfer van gemiddeld een 7,4. Dat komt vooral door onze pensioenregeling, communicatie en digitale dienstverlening. Verbeterpunt is onder meer de communicatie over onze beleggingen. Je leest meer op de website. 

Uitkomsten onderzoek

Terugblik op vorig jaar

Wat hebben de beleggingen opgeleverd in 2023? Hoe zat het met de kosten? En liggen we op koers om onze ambitieuze klimaatdoelstellingen waar te maken? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in ons jaarverslag op de website.

2023 in cijfers

Keuzes als je met pensioen gaat

Wist je dat er heel wat te kiezen valt voor je pensioen? Je beslist bijvoorbeeld zelf wanneer je je pensioen laat ingaan. Dat kan al vanaf je 55e. En je mag kiezen voor eerst een hoger bedrag en bijvoorbeeld vanaf je AOW-datum juist een lager bedrag. Het is helemaal aan jou! Denk er wel goed over na, want je kunt je keuzes later niet meer terugdraaien. Om je op weg te helpen, hebben we op de website alle keuzes op een rij gezet. Je vindt daar ook de gegevens van onze werknemersconsulenten. Die geven je graag duidelijkheid over wat het beste bij je past.

Alle keuzes op een rijtje

We staan voor je klaar

Vragen over je pensioen? We helpen je graag. Je bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next