20 juli 2023

Dekkingsgraad PME is gestegen

Onze dekkingsgraad is in het tweede kwartaal van 2023 licht gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Bekijk hoe we ervoor staan

Je jaarlijkse pensioenoverzicht

Elk jaar ontvang je een zogeheten uniform pensioenoverzicht (UPO) van ons. Daarop zie je de stand van je pensioen op 31 december vorig jaar. En wat je partner van ons krijgt als jij overlijdt. Misschien heb je het overzicht al gehad. Anders ontvang je hem uiterlijk 1 oktober.

Nederland heeft nieuwe regels voor pensioen

Sinds 1 juli heeft Nederland nieuwe regels voor pensioen. Die passen beter bij hoe we nu leven en werken. PME stapt naar verwachting over op 1 januari 2026. Voor je pensioen bij ons verandert er dus niet direct iets. Zodra duidelijk is wat de nieuwe regels voor jou betekenen, hoor je dat van ons. Benieuwd wat we nu al weten? Lees de speciale uitgave die je in juni per mail ontving. Of kijk op onze website.

Meer over de nieuwe regels voor pensioen

Terugblik op het afgelopen jaar

Hoeveel mensen gingen er vorig jaar met pensioen? Wat waren de kosten per deelnemer? En liggen we op koers om onze ambitieuze klimaatdoelstellingen waar te maken? De antwoorden vind je in ons jaarverslag op de website. Weinig tijd maar wel benieuwd? Check de highlights, dan ben je in een paar minuten helemaal bij.

2022 in cijfers

Seintje van PME in je Berichtenbox

Ken je de Berichtenbox? Dat is je persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid. Je vindt er bijvoorbeeld brieven van de Belastingdienst en de gemeente. PME doet hier nu ook aan mee. Wil je via de Berichtenbox een seintje als er op onze website belangrijke pensioenpost voor je klaarstaat? Ga naar www.mijnoverheid.nl, log in met je DigiD en zet een vinkje bij PME Pensioenfonds. Heb je PME eerder al eens aangevinkt? Dan staat dat vinkje er nog.

Bedrag ineens opnieuw uitgesteld

Zit je tegen je pensioen aan? En speel je met de gedachte om bij de start in één keer een deel van je pensioen op te nemen? Dan is het goed om te weten dat het bedrag ineens, zoals deze mogelijkheid ook wel wordt genoemd, opnieuw is uitgesteld. Volgens de minister is het op zijn vroegst vanaf 1 juli 2024 mogelijk om een bedrag ineens op te nemen. Voorwaarde is wel dat de wetgeving op tijd rond is. Zodra er een definitieve datum is, lees je dat op onze website.

Zo werkt het bedrag ineens

‘Nu is het tijd om te gaan genieten’

Gerard was eerst helemaal niet bezig met zijn pensioen. Totdat zijn broer overleed. ‘Toen dacht ik: nu is het tijd om te gaan genieten.’ Hij nam contact op met een pensioenconsulent van PME, en die kwam met een gouden tip.

Lees het verhaal van Gerard

We staan voor je klaar

Vragen over je pensioen? We helpen je graag. Je bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next