20 oktober 2022

Bekijk ons webinar over het nieuwe pensioenstelsel 

Het pensioenstelsel in Nederland gaat veranderen. Tijdens het webinar op 15 september vertelden we wat de plannen zijn en gaven we antwoord op vragen. We legden ook uit dat de regels soepeler zijn geworden voor het verhogen van pensioenen. Daardoor konden we vanaf 1 juli alle pensioenen met 1,29% verhogen. Je kunt het webinar nu terugkijken.

Bekijk het webinar

Hoeveel risico mag PME wat jou betreft nemen?

Wij beleggen voor je pensioen. Dat levert meer op dan sparen. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. We willen graag van je weten hoe jij denkt over die risico’s. Wil je bijvoorbeeld meer zekerheid? Of neem je liever wat meer risico, waardoor je pensioen misschien hoger wordt? Daarom krijg je eind november een mail van ons met een link naar een vragenlijst. Doe je mee? Met jouw antwoorden kunnen we nog beter keuzes maken voor onze beleggingen.

Lees meer over het onderzoek

Dekkingsgraad PME is gestegen

Hoe staat PME ervoor? Dat kun je zien aan de dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft aan of wij genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen, nu en in de toekomst. Onze financiële situatie is in het derde kwartaal van 2022 opnieuw verbeterd.

Check hoe we ervoor staan

Pensioenopbouw tijdens betaald ouderschapsverlof

Heb je net een kind gekregen of verwacht je binnenkort een kind? Sinds 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken (voor een deel) betaald ouderschapsverlof opnemen. Als je betaald ouderschapsverlof hebt, blijf je gewoon pensioen opbouwen. Er verandert niets.

Lees meer over betaald ouderschapsverlof en pensioen

We staan voor je klaar

Heb je vragen over je pensioen? Neem dan contact met ons op. Elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur staan onze experts voor je klaar. Bel ons op
(088) 1947 001, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next