19 oktober 2023

Dekkingsgraad PME gestegen

Onze dekkingsgraad is in het derde kwartaal van 2023 omhooggegaan. De stijgende rente maakt het verlies op de beleggingen meer dan goed. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Bekijk hoe we ervoor staan

Webinar: gaan de pensioenen weer omhoog?

Begin dit jaar ging je pensioen bij PME met 6,2 procent omhoog. Of we de pensioenen in januari opnieuw kunnen verhogen? Dat weten we eind november. Wat al wél zeker is: donderdag 7 december organiseren we een webinar over dit onderwerp. We blikken dan ook vooruit naar de overstap van PME naar de nieuwe regels voor pensioen. In de loop van november ontvang je een uitnodiging van ons.

Volg kosteloos een training of ga in gesprek

We werken in een prachtige sector. Maar ook een sector waarin het soms stevig aanpoten is. Hoe zorg jij ervoor dat je fit en tevreden je pensioen haalt? Dat ontdek je op fittotjepensioen.nl. Doe de test en zie binnen één minuut hoe je ervoor staat. Jezelf een boost geven? Volg dan kosteloos een van de vele trainingen of ga in gesprek met een coach. Fit tot je pensioen wordt je aangeboden door het Opleidingsfonds A+O Metalektro.

Zo blijf je fit tot je pensioen

Pensioenchecker meer dan 200 duizend keer gedownload

Je pensioen net zo makkelijk checken als je banksaldo. Dat is het idee achter de Pensioenchecker. Deze gratis app geeft je een helder antwoord op de belangrijkste vragen. Hoeveel pensioen krijg ik straks in totaal? Wat gebeurt er met dat bedrag als ik eerder stop met werken of juist langer doorga? En is het slim om extra te sparen voor mijn pensioen? Meer dan 200 duizend mensen hebben de app gedownload. Ben jij de volgende?

Meer over de Pensioenchecker

Arrow-prev Arrow-next