21 april 2020

Het coronavirus raakt ons allemaal

PME hoopt dat het goed met je gaat en met je familie. De effecten zijn overal voelbaar en ook bij PME pensioenfonds. In het kwartaalbericht lees je over de impact dit eerste kwartaal op de financiële markten en de dekkingsgraad. Op onze afdeling Klanteninformatie kregen we de afgelopen weken vooral de vraag over de impact van corona op nabestaandenpensioen. Die is er niet. In het geval van overlijden als gevolg van het coronavirus is er gewoon recht op nabestaandenpensioen. Dat is goed om te weten

Lees hier meer nieuws over corona en je pensioen

Dekkingsgraad zakt onder de 90%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Vanaf 1 juli aanvullend geboorteverlof mogelijk. Wat betekent dit voor je
pensioen?

Als je op of na 1 juli een kindje krijgt, heb je als aanstaande ouder recht op 5 weken aanvullend geboorteverlof. Dit moet je uiteraard wel afspreken met je werkgever. Dit is een nieuwe regeling van de overheid. Het aanvullend geboorteverlof wordt voor 70% doorbetaald vanuit UWV. Maar wat betekent dit voor je pensioen? Je pensioenopbouw tijdens het aanvullend geboorteverlof loopt gewoon door alsof je je volledige uren per week werkt. Er verandert niets in je pensioen. Je werkgever vraagt samen met jou de uitkering aan bij UWV. Je werkgever betaalt jou gewoon je salaris zoals je gewend bent.

Hoe is aanvullend geboorteverlof geregeld?

Wat is er geregeld bij PME voor je
partner?

In onze regeling kennen we ook partnerpensioen. Je partner krijgt dit wanneer jij overlijdt. Wie wordt er gezien als partner? Bij PME is er partnerpensioen voor partners die getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Dit geeft je gemeente automatisch aan ons door. Je hoeft zelf niets te doen. Woon je samen op basis van een samenlevingsovereenkomst? Ook dan heb je recht op partnerpensioen. Deze overeenkomst moet je wel zelf even naar ons opsturen of mailen.

Meer weten over partnerpensioen?

Niet genoeg partnerpensioen bij PME voor je partner?

Dan kun je een extra verzekering afsluiten. Dit heet Anw-hiaatpensioen. Je partner ontvangt dan een extra maandelijkse uitkering totdat je partner AOW-leeftijd bereikt. Je kiest een van de drie verzekerde bedragen en betaalt de premie voor deze verzekering zelf via je werkgever. Kies je binnen drie maanden voor Anw-hiaatpensioen bij een nieuwe baan of relatie? De verzekering gaat in op de datum waarop je deelnemer wordt bij PME, trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of een samenlevingsovereenkomst bij een notaris afsluit. Kies je hiervoor later dan drie maanden? Dan vragen wij aanvullende medische informatie. We informeren je hierover na ontvangst van de getekende offerte.

Meer weten over Anw-hiaatpensioen?

PME magazine komt er weer aan én voortaan ook digitaal

Eind mei komt de nieuwe editie van PME magazine uit. Vanaf deze editie maken we ook een digitale versie van het magazine. Net zo mooi vormgegeven, met bovendien extra informatie. We bieden je de keuze aan om het magazine alleen nog digitaal te ontvangen. Dat bespaart drukkosten, postzegels én bomen. Kies je voor digitaal? Meld je aan via Mijn PME en zet het magazine op digitaal. Je krijgt de volgende edities dan voortaan digitaal. Onder de nieuwe digitale lezers (aangemeld voor 6 juli 2020) verloten wij 20 nationale Tuinbonnen ter waarde van 50 euro.

Ga je ook voor het digitale magazine?

Arrow-prev Arrow-next