27 januari 2022

Financiële situatie PME verbeterd

Hoe staat PME ervoor? Dat kun je zien aan de dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen, nu en in de toekomst. Onze financiële situatie is in het vierde kwartaal van 2021 licht verbeterd.

Lees meer over hoe we ervoor staan

Regel je pensioenzaken online

Sinds begin januari kun je inloggen op onze vernieuwde website. Daar regel je gemakkelijk alle pensioenzaken voor je werknemers. Ruim 500 werkgevers hebben al succesvol de 3 stappen doorlopen die voor je klaarstaan op de website. Wil je ook aan de slag? Log dan nu in. En heb je alles ingevuld, dan kun je daarna loongegevens, gegevens over verlof of het Generatiepact aanleveren met de uniforme pensioenaangifte (upa). Wel zo gemakkelijk! Verstuur de eerste aangifte in ieder geval vóór 1 maart 2022.

Ga direct aan de slag

Regeling Vervroegd Uittreden in nieuwe cao

Sinds begin september 2021 is er een nieuwe cao. In deze cao is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) opgenomen en deze wordt uitgevoerd door de Stichting RVU Metalektro. De RVU regeling bevordert de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het doel van de regeling is om werknemers de gelegenheid te geven eerder te stoppen met werken. Wil je hier meer over weten?

Bekijk wat er mogelijk is

Pensioencursussen voor werkgevers

Wist je dat we regelmatig pensioencursussen voor werkgevers organiseren? Na zo’n eendaagse cursus kun je de meeste vragen van je medewerkers over pensioen beantwoorden. Of je weet in ieder geval bij wie je terecht kunt, als je het antwoord niet weet. Vanaf het voorjaar van 2022 organiseren we weer nieuwe pensioencursussen op verschillende locaties in het land.  Zodra je je kunt inschrijven voor deze cursussen, ontvang je bericht over de nieuwe data en locaties.

Lees meer over de werkgeverscursussen

We staan voor je klaar

Heb je vragen over de pensioenzaken voor je werknemers? Onze experts van de werkgeversdesk staan voor je klaar. Voor alle administratieve vragen kun je bij ze terecht. Veel kun je zelf online regelen. Maar kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. Elke werkdag zijn we bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel ons op (088) 1947 002 of mail naar werkgever@pmepensioen.nl.

Werkgeversconsulenten
Heb je pensioeninhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze werkgeversconsulenten Toin Obbing of Marcel Dorren.

Toin is actief in de regio’s Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht
en Zeeland
(06) 43594101 of toin.obbing@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Toin

Marcel is actief in de regio’s Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland
(06) 20544629 of marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next