21 april 2023

Datalek: wat we nu weten

Een paar weken geleden moesten we vervelend nieuws brengen. Toen bleek namelijk dat ook PME is geraakt door een datalek bij een softwareleverancier. Zijn de gegevens van uw werknemers betrokken bij dit datalek? Dan hebben die werknemers inmiddels persoonlijk bericht gekregen van ons. We vragen iedereen om ook de komende tijd alert te zijn op verdachte berichten en telefoontjes. Ga naar onze website voor het laatste nieuws en antwoord op de belangrijkste vragen.

Wat we weten over het datalek

Dekkingsgraad PME is gestegen

Onze dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2023 licht gestegen. Dat komt doordat de beleggingen voorzichtig de weg naar boven vonden. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Juiste gegevens voor werknemer met Generatiepact

Doen werknemers mee met het Generatiepact? Dan geeft u dit sinds 1 januari 2023 door via upa met de code ‘Indicatie generatieregeling’. Let erop dat u daarbij de juiste gegevens aanlevert:

  • Honderd procent van het loon van de werknemer, vóórdat hij of zij deelnam aan het Generatiepact
  • Honderd procent van de gewerkte uren van de werknemer, vóórdat hij of zij deelnam aan het Generatiepact

Lees verder over het Generatiepact

Let bij aanvullende regelingen op het regelingkenmerk

Neemt uw bedrijf een aanvullende regeling af? Bijvoorbeeld pensioen boven de salarisgrens of de WIA-excedentregeling? Lever dan voor alle werknemers via upa de loongegevens aan met het bijbehorende regelingkenmerk. De loongegevens (jaarsalaris en pensioengevende uren) dienen hetzelfde te zijn als die voor de basisregeling. Wij bepalen op basis van deze gegevens of een werknemer in aanmerking komt voor de aanvullende regeling. Op die manier zien we niemand over het hoofd.

Meer over de regelingkenmerken

Andere rechtsvorm of nieuwe entiteit? Meld het op tijd

Gaat uw organisatie over naar een nieuwe rechtsvorm of entiteit? Dan kunt u kiezen voor een zogeheten geruisloze overgang. Daarbij loopt het pensioen van uw werknemers naadloos door. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze geen stop- en startbrieven ontvangen. Ook blijft het partnerpensioen over de periode vóór de overgang behouden. Belangrijk is wel dat u een geruisloze overgang op tijd meldt, in elk geval één maand van tevoren.

Neem contact op met uw werkgeversconsulent

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Toin

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next