22 april 2021

Dekkingsgraad boven de 100%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Extra partnerpensioen regelen, kan je werknemer zelf via
Mijn PME

Bij PME is een compleet pensioenpakket geregeld voor jouw werknemers. Zo is er een uitkering voor hun partner geregeld wanneer je werknemer overlijdt. Is dit partnerpensioen niet genoeg om van rond te komen? Dan kan jouw werknemer Anw-hiaatpensioen verzekeren. Deze verzekering zorgt voor extra partnerpensioen. Werknemers die nieuw zijn bij PME en (geregistreerde) partner hebben ontvangen per post een offerte om een Anw-hiaatpensioen te verzekeren. Dit kan ook digitaal via Mijn PME. Je werknemer kiest zelf of hij/zij de verzekering afsluit.

Natuurlijk kunnen je huidige werknemers die nog geen verzekering hebben, ook een offerte aanvragen via Mijn PME. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met je accountbeheerder.

Meer info op onze vernieuwde pagina Anw-hiaatpensioen

Onze website nu ook deels in het Engels

Bij steeds meer van onze werkgevers is de voertaal Engels. Daarom hebben wij een Engels gedeelte ontwikkeld op onze website. Hier vinden je Engelstalige werknemers alle belangrijke en relevante informatie. Informatie over belangrijke momenten zoals een nieuwe baan, bijna met pensioen en scheiden. Geef dit door aan je Engelstalige werknemers!

Ga naar de Engelse website

1 daagse pensioencursus vanaf dit najaar

Op dit moment vinden er helaas geen pensioencursussen plaats. De bedoeling is dat we vanaf september tot en met eind november weer cursussen gaan houden. De cursus helpt je om op 80% van de vragen over pensioen van je werknemers antwoord te geven. En voor de overige 20% weet je precies wie je wel kan helpen. In mei zullen we een aparte nieuwsbrief versturen met de locatie en data zodat je je kan opgeven. 

Coronaproof een presentatie over pensioen voor je werknemers 

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij in deze coronatijd presentaties voor werknemers geven. Ja, wij geven nog steeds (en gelukkig weer steeds meer) presentaties voor werknemers. Dit kunnen fysieke presentaties zijn op bedrijfslocatie, als het mogelijk is om deze coronaproof te houden. Maar het kan ook digitaal via Microsoft Teams. Of een combinatie van fysieke en digitale presentatie is natuurlijk ook mogelijk. In dat geval volgen een aantal werknemers de presentatie op locatie en andere werknemers kijken mee via Microsoft Teams. Wil je een presentatie over pensioen? Neem dan contact op met de werkgeverconsulent in je regio.

Geef de jaarlonen 2021 door

Ruim 82% van onze werkgevers hebben inmiddels de nieuwe salarisgegevens voor 2021 aan ons doorgegeven. Heb je dit nog niet gedaan? Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Dit doe je gemakkelijk via Inzendportaal.nl. Heb je problemen bij het invoeren of onze hulp nodig? Neem dan contact op met je accountbeheerder

Verantwoord beleggen, hoe doen we dat?
Het Vonk blog legt uit.

Wij beleggen het geld van jouw werknemers voor een zo goed mogelijk rendement én zorgen ervoor dat de beleggingen bijdragen aan een betere wereld. Voor nu, maar zeker ook voor morgen. Verantwoord beleggen is een belangrijk speerpunt voor PME. Hoe gaan we om met onderwerpen zoals kernenergie of het wel of niet beleggen in Deliveroo? Hierover delen we onze visie en gaan we de dialoog aan in het Vonk blog. Wil je betrokken zijn hoe PME verantwoordelijkheid neemt voor haar beleggingen? Lees hier alle Vonk blogs. Wil je meepraten? Laat dan een reactie achter onder een blog. 

Meld je aan

Doet u mee aan ons online marktonderzoek?

We willen graag weten wat er leeft onder onze werkgevers. Daarom doen we regelmatig onderzoek. In de komende weken vindt er een online marktonderzoek plaats over onze dienstverlening . Dit onderzoek bestaat uit een korte vragenlijst en wordt uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Markteffect. We hopen dat je als werkgever hieraan wilt meewerken. We horen graag je mening om te behouden wat goed gaat en eventuele verbeteringen door te voeren. Alvast hartelijk bedankt voor je deelname! 

Auping: Zo maak je 4 miljoen mondkapjes in 6 maanden

Tijken, matrassen, bedden en bekleding voor hoofdborden. Dat is wat er normaal gesproken vertrekt vanuit de fabriek van Koninklijke Auping in Deventer. Sinds april vorig jaar zijn daar mondkapjes bijgekomen. Dit zijn mondkapjes die geschikt zijn voor in de ziekenhuizen. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben, kon je al lezen in het PME magazine van december.

Magazine nog niet gelezen?

Toin Obbing

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg,
Utrecht en Zeeland.
T: 06-43 59 41 01
@: toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Toin

 

Marcel Dorren

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.
T: 06-20 54 46 29
@: marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Marcel

Arrow-prev Arrow-next