21 oktober 2021

Dekkingsgraad licht gestegen in het derde kwartaal

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Pensioenadministratie verhuist per 1 januari 2022

De pensioenadministratie van PME verhuist per 1 januari 2022. Om deze verhuizing in goede banen te leiden is het in de periode van 1 december tot en met 31 december niet mogelijk om mutaties door te geven in Inzendportaal.nl. Alle aanvragen via Inzendportaal.nl die we voor 1 december ontvangen, worden dit jaar nog verwerkt door MN. Vanaf 1 januari pakt TKP de nieuwe aanvragen op.

Een dezer dagen ontvang je een vervolgmailing over de verhuizing naar TKP pensioen. In deze mailing lees je meer over wat er verandert en of je nog iets moet doen om je administratie geschikt te maken voor de verhuizing. Wil je alvast meer lezen hierover, bekijk dan de routekaart op onze transitiewebsite.

Naar de routekaart

Save the date: digitale uitzending 6 december om 15.30 uur

Als de Sint het land uit is kijken we alweer vooruit naar wat er in 2022 op pensioengebied verandert en wat hetzelfde blijft. Op maandagmiddag 6 december om 15.30 uur organiseert PME daarom een interactieve digitale uitzending speciaal voor jou als werkgever.

Host Jörgen Raymann behandelt in ongeveer 45 minuten verschillende thema’s, waaronder:

  • Hoe staat PME ervoor?
  • Hoe belegt PME?
  • Hoe kan het dat het pensioen duurder wordt?
  • UPA: wat betekent dit straks voor jou?

De digitale uitnodiging met meer informatie over aanmelden, het tijdstip en de sprekers volgt later.  

Meld je hier aan

Voortgezet in de cao: Generatiepact

In de goedgekeurde cao wordt het Generatiepact voortgezet. Werknemers kunnen in ieder geval tot 1 december 2023 starten met het Generatiepact. De varianten en de voorwaarden blijven hetzelfde als in de vorige cao. 

Het is vanaf 1 oktober weer mogelijk om werknemers aan te melden in Inzendportaal.nl.

Naar Inzendportaal.nl

Generatiepact dit jaar nog in laten gaan?

Zijn er werknemers die je nog dit jaar wil aanmelden voor het Generatiepact? Doe dat dan vóór 30 november, zodat wij de aanmelding op tijd kunnen verwerken. 

Wil je werknemer dat het Generatiepact in 2022 ingaat, dan kun je dit vanaf 1 januari 2022 doorgeven aan TKP.

Meer over het Generatiepact

Informatie over Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) Metalektro

Begin september is, zoals je vast weet, instemming bereikt voor een nieuwe cao. Deze nieuwe cao bevordert met een Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wie de regeling gaat uitvoeren en wie ervoor in aanmerking komt, wordt op dit moment verder uitgewerkt door de cao-partijen.

We krijgen hier veel vragen over. PME voert alleen de pensioenregeling uit en we kunnen je daarom niet verder informeren over deze cao-regeling. Je kunt hierover contact opnemen met de cao-partijen.

Hulp bij pensioenvragen van werknemers

Uit klantonderzoek komt naar voren dat onze werkgevers op zoek zijn naar hapklare pensioeninformatie die past bij verschillende leeftijden en leefsituaties. Ook geven ze aan dat ze van PME verwachten dat ze pro-actiever pensioenbegeleiding aanbieden aan hun werknemers. Met deze input zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat: een werkgeverstoolkit waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Pensioen bij PME
  • Pensioen, wanneer moet ik wat doen?
  • Verdiepen in je pensioen
  • Vragen over je pensioen?

Bekijk en download de werkgeverstoolkit

PME investeert in de energietransitie

Bij PME pakken we door op ons klimaatbeleid en zetten we verder in op de energietransitie. In de afgelopen maanden zijn alle beleggingen in de fossiele olie- en gaswinning en -distributie verkocht. Deze stap beïnvloedt het verwachte totale rendement van de beleggingen niet.

Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur van PME: “Alles wijst dezelfde kant op, wereldwijd moet en gaat de CO2-uitstoot de komende tien jaar drastisch naar beneden. De gevolgen van klimaatverandering voltrekken zich op dit moment onder onze ogen. Daarom gaan we meer beleggen in sectoren die de energietransitie mogelijk maken, zoals netbeheer en energieopslag.”

Lees meer over de energietransitie

Toin Obbing

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg,
Utrecht en Zeeland.
T: 06-43 59 41 01
@: toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Toin

 

Marcel Dorren

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.
T: 06-20 54 46 29
@: marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Marcel

Arrow-prev Arrow-next