21 april 2020

Overzicht kerncijfers 

Elk jaar in december publiceren wij onze kerncijfers. Dit zijn belangrijke cijfers over de pensioenregeling, zoals het premiepercentage of het grensbedrag waarover je werknemers pensioen mogen opbouwen. We tonen altijd het huidige én het vorige jaar. Dan zie je gemakkelijk het verschil.

Lees de kerncijfers hier

Het coronavirus raakt ons allemaal, privé én zakelijk

PME hoopt dat het goed met je gaat. En dat jullie werknemers of vanuit huis óf op minimaal anderhalve meter afstand kunnen werken. We horen situaties bij bedrijven waar de omzet voor een heel groot deel is weggevallen. Maar er zijn ook bedrijven die het door het coronavirus nu extra druk hebben. Hoe dan ook, in de bedrijfsvoering is het voor elke organisatie voelbaar. Ook bij PME. In het kwartaalbericht leest u over de impact op de financiële markten en op de dekkingsgraad. In een extra nieuwsbrief gaven wij al aan dat het vanwege deze bijzondere omstandigheden mogelijk is om de pensioenpremie later te betalen. Daarnaast staan onze werkgeversconsulenten en de afdeling Accountbeheer voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Lees hier meer nieuws over corona en je pensioen

Dekkingsgraad zakt onder de 90%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Pensioenpremie kan later worden betaald

In de eerste week van april ontvang je de maandnota voor de pensioenpremie. Normaal gesproken is de betalingstermijn 2 weken. Dit kan voor jou als werkgever – als gevolg van de economische impact van het coronavirus – lastig zijn. In dat geval is het mogelijk om de pensioenpremie later te betalen. PME is hierin coulant. De betalingstermijn hebben wij tijdelijk verlengd tot 8 weken. Dit geldt zowel voor de nota van april als ook die van de maand mei.

Het is niet nodig contact op te nemen met PME als je gebruik wil maken van de langere betalingstermijn van 8 weken. Natuurlijk geldt dat als je bedrijf binnen de reguliere termijn kan betalen, dit gewenst is.

Meer weten over de maatregel rondom premiebetaling?

Regel eHerkenning voor 1 juli!

Maar liefst 807 van de bij PME aangesloten werkgevers gingen je al voor. 


Omdat het aanvragen van eHerkenning lang duurt, blijft het oude Inzendportaal.nl open tot 1 juli 2020. Vanaf dat moment kun je alleen nog inloggen in het vernieuwde portaal met eHerkenning. Heb je dit nog niet aangevraagd? Er is nog steeds een wachttijd bij de erkende leveranciers van eHerkenning, dus houd daar rekening mee. Ben je een administratiekantoor die de administratie voor een werkgever doet? Vraag dan een ketenmachtiging aan.

Regel je eHerkenning

 

 

Geef de jaarlonen 2020 van je
werknemers door

Ruim 85% van onze werkgevers hebben inmiddels de nieuwe salarisgegevens voor 2020 aan ons doorgegeven. Heb je dit nog niet gedaan? Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Heb je problemen bij het invoeren of hulp nodig? Neem dan contact op met je accountbeheerder.

 

Geef de jaarlonen door via Inzendportaal.nl

Nieuwe data voor werkgeverscursussen

Ook wij moeten door de maatregelen rondom het coronavirus alle bijeenkomsten helaas annuleren, tot in ieder geval 1 juni. Dit betekent dat een aantal werkgeverscursussen verzet zijn. Vanaf 4 juni hopen we weer van start te kunnen gaan. Tijdens onze werkgeverscursus maken we de pensioenregeling van PME helder, in één dag van 9:00 -16:00 uur. Je kan kiezen uit verschillende data in de periode van juni tot en met november. Mochten de coronamaatregelen verlengd worden, dan kiezen we waar nodig een nieuwe datum. We houden je hiervan op de hoogte, als je je hebt aangemeld.

Meld je hier aan

Het coronavirus raakt ons allemaal, privé én zakelijk

Als je werknemer op of na 1 juli een kindje krijgt, heeft de aanstaande ouder recht op 5 weken aanvullend geboorteverlof. Dit is een nieuwe regeling van de overheid. Dit moet je uiteraard wel in overleg met de werkgever. Het aanvullend geboorteverlof wordt voor 70% doorbetaald vanuit UWV (gemaximeerd op het maximale dagloon). Maar wat betekent dit voor het pensioen? De pensioenopbouw tijdens het aanvullend geboorteverlof loopt gewoon door alsof de volledige uren per week worden gewerkt. Er verandert niets in het pensioen. Je hoeft ook niets aan ons door te geven.  Je vraagt samen met je werknemer de uitkering aan bij UWV. Deze wordt aan jou uitbetaald. Als werkgever betaal je vervolgens het salaris aan je werknemer. Dit is maximaal 70%. Dit voorbeeld gaat uit van fulltime verlof.

Hoe is aanvullend geboorteverlof geregeld?

Aanmelden voor Generatiepact nu ook digitaal mogelijk

Via Inzendportaal.nl waar je inlogt met eHerkenning, is het nu ook mogelijk om aanmeldingen voor het Generatiepact digitaal te doen. Je hoeft dan dus geen formulier meer op te sturen of een wijziging door te geven in het deeltijdpercentage. Wij laten je hieronder zien wat je moet doen.

Stap 1: Log in met eHerkenning op Inzendportaal.nl.
Stap 2: Klik in menu op ‘Werknemers’ en zoek de werknemer op die je wilt aanmelden voor het Generatiepact.
Stap 3: Selecteer de werknemer en klik op de button ‘aanmelden voor Generatiepact’.
Stap 4: Kies de variant van het Generatiepact waaraan je werknemer gaat meedoen en vul de ingangsdatum en contactgegevens in.
Stap 5: Heb je alle gegevens gevuld? Klik op verzenden.

Meer weten over het Generatiepact?

Stap 3

Stap 4

  

 

Vragen over het pensioen

In deze video legt Toin Obbing uit wat de werkgeversconsulenten van PME voor jou kunnen betekenen.

Toin Obbing

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg,
Utrecht en Zeeland.
T: 06-43 59 41 01
@: toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Toin

 

Marcel Dorren

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.
T: 06-20 54 46 29
@: marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next