21 april 2022

Financiële situatie PME weer verbeterd

Hoe staat PME ervoor? Dat kunt u zien aan de dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft aan of wij genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen, nu en in de toekomst. Onze financiële situatie is in het eerste kwartaal van 2022 weer licht verbeterd.

Lees meer over hoe we ervoor staan

Pensioencursussen voor werkgevers

Vanaf dit voorjaar organiseren wij weer nieuwe pensioencursussen op verschillende locaties in het hele land. Wilt u ook meedoen? Het aantal plaatsen is beperkt. Meld u dus snel aan.

Wat gaat u leren?
Na deze eendaagse cursus kunt u de meeste vragen van uw medewerkers over pensioen beantwoorden. Of u weet in ieder geval bij wie u terecht kunt, als u het antwoord niet weet.

Schrijf u direct in

U betaalt pensioenpremies vanaf 2022 achteraf

Iedere maand of iedere 4 weken doet u pensioenaangifte. Daarna ontvangt u de factuur voor de pensioenpremies. U betaalt dus achteraf. Dat is anders dan vorig jaar, dus misschien nog even wennen. Wilt u precies weten op welke momenten u loongegevens aanlevert en wanneer u de facturen ontvangt?

Bekijk de aanleverdata en factuurdata

Waarom een geschatte factuur?

Wij krijgen vragen over allerlei pensioenonderwerpen. Sommige vragen horen wij vaker. Een voorbeeld daarvan is: “Waarom ontvang ik een geschatte factuur (ambtshalve nota)?”

Waarom u een geschatte factuur ontvangt
Levert u loongegevens te laat aan of klopt er iets niet? Of zijn de gegevens onvolledig? Dan ontvangt u een geschatte factuur. Dit is een factuur met een schatting van het premiebedrag dat u moet betalen. Dat bedrag is dus niet gebaseerd op de juiste gegevens. Zorg er daarom voor dat alles klopt en dat u de volledige loongegevens op tijd aanlevert. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Lees meer over de geschatte factuur

Wij verkopen onze Russische beleggingen

Het bestuur van PME veroordeelt de Russische inval in Oekraïne en leeft mee met alle mensen die hierdoor getroffen worden. Wij hebben besloten om onze Russische beleggingen te verkopen zodra dat kan.

Lees onze reactie op de oorlog in Oekraïne

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’

Eind maart heeft minister Schouten het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Een pensioenwet die beter past bij de huidige arbeidsmarkt en zorgt voor een eerlijker en transparanter pensioenstelsel. PME streeft ernaar om in 2025 over te stappen op dit nieuwe pensioenstelsel. Maar nu is eerst de Tweede Kamer aan zet. In de tussentijd houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Lees meer over het nieuwe pensioenstelsel

Chat met ons!

Vragen over uw pensioenzaken? Stel ze aan ons! Sinds kort hebben wij een handige chatfunctie op de website. Uw vragen beantwoorden wij direct. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Liever bellen of mailen? Bel ons op (088) 1947 002 of mail naar werkgever@pmepensioen.nl.

Chat nu met ons!

We praten u bij

Toin is actief in de regio’s Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht
en Zeeland
(06) 43594101 of toin.obbing@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Toin

Marcel is actief in de regio’s Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland
(06) 20544629 of marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next