17 oktober 2024

Volgende week: nieuwsbrief voor uw werknemers

Begin volgende week ontvangen uw werknemers weer een nieuwsbrief van ons. Hieronder vindt u een link naar de inhoud. Zo weet u waarover we communiceren. En over welke onderwerpen uw werknemers mogelijk vragen stellen.

Lees de nieuwsbrief voor werknemers

Zo staat PME er financieel voor

Onze dekkingsgraad is in het derde kwartaal van 2024 gedaald. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Nieuwe pensioenregeling: volgende stap gezet

Werkgevers- en werknemersorganisaties beslissen hoe de nieuwe pensioenregeling van PME eruit komt te zien. En hoe iedereen overgaat. Ze hebben hun afspraken vastgelegd in een zogeheten transitieplan. Sociale partners leggen dat plan nu ter goedkeuring voor aan hun leden. Als er een akkoord is, krijgt u een bericht van ons.

Meer over het transitieplan

Automatische incasso: bespaar tijd en moeite

Veel werkgevers betalen hun facturen al met automatische incasso. Wel zo makkelijk. Wilt u dat ook? U hoeft het maar één keer in te stellen op onze website. Dat scheelt tijd en moeite én u betaalt nooit te laat. Zo werkt het:

  • Ga naar de website en log in.
  • Ga naar ‘Bedrijfsgegevens’ en klik op ‘Betaalgegevens beheren’.
  • Vink hierna bij ‘Betaalwijze’ de optie ‘Automatische incasso’ aan. Hierna kunt u de stappen volgen.

Lukt het niet? Laat het weten, we kijken graag met u mee.

Automatische incasso instellen

Rekencijfers 2025 begin december bekend

Naar verwachting zijn de rekencijfers voor 2025 begin december bekend. Bijvoorbeeld de hoogte van de franchise, het maximumloon en de premiepercentages. U ontvangt dan een nieuwsbrief met de nieuwe rekencijfers. Ook plaatsen we ze op onze website, met rekenvoorbeelden. In diezelfde nieuwsbrief leest u of we de pensioenen kunnen verhogen per 1 januari. Eind december verwachten we u nog een mail te sturen. Dan met de nieuwe premies voor het tijdelijk extra partnerpensioen (Anw-hiaat).

Verantwoord beleggen: zo pakken we dat aan

We zijn open over hoe we beleggen. Daarom hebben we ons beleid duurzaam en verantwoord beleggen bijgewerkt. Zo is nog duidelijker hoe we omgaan met beleggen in de energietransitie, technologie, innovatie, defensie en nog veel meer.

Lees ons beleid verantwoord beleggen

Uw nieuwe werknemer én bedrijf in de schijnwerpers?

Uw werknemers ontvangen twee keer per jaar een magazine van ons. Een van de vaste rubrieken is ‘Net begonnen’. Daarin vertellen mensen kort iets over hun nieuwe baan en het bedrijf. Heeft u een nieuwe werknemer met een mooi verhaal? En vindt u het leuk om uw bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te zetten? Stuur een berichtje naar uw werkgeversconsulent.

Sabine over haar nieuwe baan bij Cummins

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Marcel

Judith Geers
Werkgeversconsulent voor algemene zaken

06 12 36 02 25
judith.geers@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Judith

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Toin

Arrow-prev Arrow-next