26 januari 2023

Uw pensioen gaat omhoog

PME heeft de pensioenen verhoogd. Vanaf 1 januari 2023 krijgt iedereen er 6,2 procent bij. We hebben uw hogere pensioen op 23 januari voor het eerst naar u overgemaakt. Meer weten over deze verhoging? In ons webinar krijgt u antwoord op de belangrijkste vragen.

Bekijk het webinar

Op deze dagen ontvangt u uw pensioen

We maken uw pensioen de komende maanden over op de volgende data:

 • Donderdag 23 februari 2023
 • Donderdag 23 maart 2023
 • Maandag 24 april 2023

Het verschilt per bank of het geld op dezelfde dag op uw rekening staat.

Bekijk alle data voor 2023

De volgende overzichten komen eraan

U ontvangt de komende tijd enkele overzichten van ons. We zetten ze op een rij:

 • Jaaropgave 2022
  Half februari krijgt u uw jaaropgave van 2022. Die heeft u nodig voor uw belastingaangifte.
 • Specificatie
  Half februari krijgt u ook een specificatie van ons. Daarop ziet u hoeveel pensioen u maandelijks ontvangt in 2023. Goed om te weten: we hebben alvast een digitale versie van de specificatie voor u klaargezet. Ga naar www.pmepensioen.nl, klik op Inloggen en kijk bij Documenten.
 • Jaarlijks pensioenoverzicht
  Vanaf februari kunt u uw uniform pensioenoverzicht (UPO) verwachten. Daarop staan de belangrijkste gegevens over uw pensioen in 2022.

Dekkingsgraad PME iets gedaald

Onze dekkingsgraad is in het vierde kwartaal van 2022 gedaald. Dat komt doordat we de pensioenen hebben verhoogd. Daarnaast is het nog steeds onrustig op de financiële markten. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Grote stap op weg naar nieuwe pensioenstelsel

De Tweede Kamer steunt het nieuwe pensioenstelsel. Dat bleek vlak voor de kerst. Nu is de Eerste Kamer aan zet. Is ook daar een meerderheid voor de nieuwe regels? Dan hebben pensioenfondsen tot 1 januari 2027 de tijd om over te stappen. Ook de pensioenregeling van PME gaat veranderen. Vakbonden en werkgevers beslissen over de inhoud. In december hebben we alvast gepeild wat mensen belangrijk vinden voor hun pensioen. De resultaten van dit onderzoek delen we binnenkort met u.

Lees verder over het nieuwe pensioenstelsel

PME presenteert klimaatplan

PME betaalt – net als andere pensioenfondsen – het grootste deel van de pensioenen uit beleggingsopbrengsten. Beleggen gaat het best in een wereld die niet verder opwarmt. In een wereld waar mensen niet op de vlucht zijn voor droogte, overstromingen en honger. Met andere woorden: een stabiel rendement vraagt om een stabiele wereld. PME pakt z’n rol, met scherpe klimaatdoelen en heldere tussenstappen.

Lees ons klimaatplan (pdf)

In het komende nummer van PME Magazine beantwoorden we lezersvragen over het klimaatplan. Wilt u een vraag insturen? Mail ons via magazine@pmepensioen.nl en zet in het onderwerp ‘Lezersvraag klimaatplan’.

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next