22 juli 2021

Dekkingsgraad nog steeds boven de 100%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Zeg maar ‘je’ hoor, of toch niet?

Wanneer we onze deelnemers en gepensioneerden met 'u' aanspreken, horen we best vaak: zeg maar 'je' hoor. Het liefst communiceren we zo persoonlijk mogelijk, maar we houden graag rekening met wat u prettig vindt. 

In de nieuwsbrief, op de website en in het PME magazine kiezen we er al voor om onze deelnemers met ‘je’ aan te spreken. Gepensioneerden spreken we in deze middelen met u aan. In officiële brieven en documenten gebruiken we nog steeds ‘u’. 

Onderzoek
Wanneer we kiezen voor 1 aanspreekvorm, betekent dit minder werk en minder kosten. Met uw hulp willen we daarom graag een keuze maken.

Geef uw mening

Met pensioen gaan: in gesprek met ervaringsdeskundigen

In de nieuwsbrief van april plaatsten we een oproep om met ons in gesprek te gaan over (eerder) met pensioen gaan én wat daar allemaal bij komt kijken. Want wie kan hier beter over vertellen, dan iemand die dit al ervaren heeft? We hebben een aantal leuke en persoonlijke gesprekken gevoerd en hiervan een filmpje gemaakt.

Onderwerpen die aan bod kwamen: 

  • Eerder stoppen met werken
  • Houd ik voldoende inkomen over? 
  • Wat doe ik met mijn vrije tijd?

Over eerder stoppen met werken geeft Frans een mooie tip: ‘Bedenk niet: wat loop ik mis, maar wat heb ik nodig.’

Bekijk de interviews

We willen Frans Verhees, Jaap van den Nieuwendijk en Ger Bras hartelijk danken voor het delen van hun ervaringen en tips.

Vernieuwing pagina
'Pensioen ontvangen'

Op onze website vindt u handige informatie over het pensioen dat u ontvangt. Denk daarbij aan de betaaldata, waar u uw jaaropgave kunt vinden of hoe loonheffingskorting nu precies werkt. 

Om de informatie nog toegankelijker te maken, is de pagina ‘Pensioen ontvangen’ vernieuwd. Heeft u een vraag over pensioen ontvangen? Grote kans dat u het antwoord nog makkelijker vindt.

Naar de vernieuwde pagina 'Pensioen ontvangen'

 

#Allepostdigitaal

U leest deze nieuwsbrief digitaal, maar hoe zit het met uw andere pensioeninformatie van PME? Heeft u voor het magazine of de jaaropgave al een keuze gemaakt? Steeds meer deelnemers en gepensioneerden kiezen voor #allepostdigitaal.  

Met deze keuze besparen we samen papier - dus bomen - én postzegels. Ook staat al uw persoonlijke pensioeninformatie op één plek in Mijn PME. 

Wilt u ook alle post digitaal ontvangen? 
Kies dan in Mijn PME bij ‘Hoe ontvang ik mijn post' voor digitaal. Wij sturen u dan een bericht als er iets klaarstaat in uw persoonlijke digitale omgeving. 

Ik kies voor digitaal

 

 

 

 

Maatschappelijk actief: Repair Café

Toen Piet Visser (73) stopte met werken, vertelde een kennis dat het Repair Café in het dorp vrijwilligers zocht. Dat sprak hem direct aan. Apparaten die niet meer werken, krijgen dankzij Piet een tweede leven. Alles waar elektriciteit doorheen gaat, pakt hij aan. Zijn motto: ‘net zo lang proberen tot het weer werkt.’ 

Lees het verhaal van Piet

Met pensioen gaan, welke ondersteuning is dan nodig? PME deed onderzoek

Als u met pensioen gaat, staat u voor een aantal belangrijke keuzes. PME ondersteunt u hier graag bij. Wij willen weten hoe wij deze ondersteuning beter kunnen afstemmen op de wensen van onze deelnemers. Uit recent onderzoek blijkt:

  • er is meer vraag naar hulp en ondersteuning vanuit PME in de periode voordat iemand met pensioen gaat. De belangrijkste onderwerpen waar mensen hulp bij zoeken zijn: de verdeling van het pensioen, eerder stoppen met werken en hoe regel je samen met je partner een goed pensioen. Meer dan de helft van de respondenten wil hierover proactief door PME geïnformeerd worden.
  • eenmaal met pensioen vindt ruim de helft van de respondenten dat ze voldoende geïnformeerd worden met de huidige communicatiemiddelen van PME. Denk hierbij aan de communicatie over de pensioenuitkering in de vorm van UPOP en jaaropgave, Mijn PME, de digitale nieuwsbrief, het PME magazine en de website. De meerderheid geeft aan verder geen behoefte te hebben aan extra informatie.
  • gezondheid, fit zijn & blijven en geld besparen zijn belangrijke thema’s voor gepensioneerden.

De volgende stap? 
We stemmen onze dienstverlening en informatievoorziening hier nog beter op af.

Arrow-prev Arrow-next