19 april 2024

Dekkingsgraad PME licht gestegen

Onze dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2024 licht gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Op deze dagen ontvangt u uw pensioen

We maken uw pensioen op de volgende momenten naar u over. Uw pensioen staat meestal dezelfde dag op uw rekening.

  • Dinsdag 23 april
  • Donderdag 23 mei
  • Maandag 24 juni
  • Dinsdag 23 juli

Bekijk alle data voor 2024

Nieuwe regeling: werknemers en werkgevers in gesprek

Nederland heeft nieuwe regels voor pensioen. PME stapt naar verwachting op 1 januari 2026 over op deze nieuwe regels. Hoe precies? Daarover zijn werknemers en werkgevers met elkaar in gesprek. Samen hebben ze alvast de hoofdlijnen vastgesteld. U leest er meer over op onze website.

Hoofdlijnen van de nieuwe regeling

Column: schiet elkaar niet af maar te hulp

Steeds vaker klinkt de oproep aan pensioenfondsen om méér geld te steken in defensiebedrijven. Begrijpelijk, zegt onze beleggingsstrateeg Daan Spaargaren. En veel fondsen willen dat zelf ook. Maar het werkt alleen als de overheid met langlopende orders komt. En als de defensiebedrijven stoppen met foute wapens.

Lees de column van Daan

Gezellige en informatieve bijeenkomst in Zoetermeer

Net als vóór de coronatijd organiseren we weer bijeenkomsten voor onze gepensioneerden. Na Eindhoven was het in april de beurt aan Zoetermeer. In een sfeervol Stadstheater hebben we onder meer gepraat over de nieuwe regels voor pensioen en de manier waarop we beleggen. De komende tijd trekken we door het land. U krijgt vanzelf een uitnodiging als we bij u in de buurt zijn. Op de website ziet u welke plaatsen en data nu al bekend zijn.

Eerstvolgende bijeenkomsten

‘Ik kon kiezen of ik Duitser wilde spelen of Brit’

Gerrit was begin twintig toen hij als figurant meespeelde in de film A Bridge Too Far. Zo ontstond zijn belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog. Die belangstelling is er niet minder om geworden nu hij met pensioen is. ‘Ik ga langs bij scholen, ik onderhoud oorlogsvoertuigen. En op kerstavond zet ik kaarsjes bij oorlogsbegraafplaatsen.’

Lees het verhaal van Gerrit

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next