21 juli 2020

Dekkingsgraad net boven de 90%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Een nieuw pensioenakkoord, en nu?

Eerder deze maand bereikten vakbonden, werkgevers en het kabinet overeenstemming over hoe ons pensioenstelsel er in de toekomst uit komt te zien. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt. PME steunt het akkoord omdat de goede onderdelen van ons stelsel zoals solidariteit en collectiviteit overeind blijven. Tegelijkertijd wordt het duidelijker hoe het pensioen tot stand komt. De komende jaren werken we aan zorgvuldige uitwerking. We zullen daarbij iedereen zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe stelsel.

Lees meer

De kracht van ons pensioenstelsel

In ons pensioenstelsel zijn solidariteit en collectiviteit heel belangrijk en dat blijft zo. In dit filmpje ziet u daar meer over.

Opvragen Attestatie de Vita (Bewijs van in leven zijn) start weer vanaf juli

Ontvangt u pensioen en woont u in het buitenland? Dan was het voor u door de coronacrisis lastiger om uw ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten invullen door een overheid, gemeente of notaris. Daarom besloten wij deze tot 1 juli niet bij u op te vragen en uw pensioenuitkering door te laten lopen. Nu de meeste landen versoepelingen aankondigen, starten wij onze uitvraag van ‘Bewijs van in leven zijn’ weer op. U ontvangt hierover persoonlijk bericht van ons. Lukt het u niet om het ‘Bewijs van in leven zijn’ te laten ondertekenen? Neem dan contact met ons op, we verlengen uw pensioenuitkering dan met 3 maanden.

Op deze data ontvangt u uw pensioen

Wij maken uw pensioen in het tweede kwartaal van 2020 op de volgende data over aan uw bank:

  • Donderdag 23 juli
  • Maandag 24 augustus
  • Donderdag 24 september

Het verschilt per bank of uw geld ook op dezelfde dag op uw rekening staat.

Alle betaaldata voor 2020 weten?

Loonheffingskorting, hoe werkt dit?

Een van de meest gestelde vragen is: Op welk inkomen moet ik loonheffingskorting toepassen? We leggen het graag aan u uit. U betaalt belasting over uw pensioen, dit heet loonheffing. Loonheffingskorting is een korting die u krijgt op de loonbelasting en de premies volksverzekeringen. U betaalt dus minder belasting als u de loonheffingskorting toepast. Let op, u mag dit maar op één inkomen toepassen. Op welke uitkering u de loonheffingskorting het beste kan toepassen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Om u te helpen een keuze te maken, hebben wij een overzicht voor u gemaakt.

Bekijk overzicht loonheffingskorting

Alle post digitaal?

Laat dan uw e-mailadres achter op Mijn PME. Maak ook meteen de keuze om het PME magazine voortaan digitaal te ontvangen. Dat scheelt veel papier – dus bomen – én postzegels. Bovendien al heeft u in Mijn PME al uw persoonlijke pensioeninformatie op één plek en hoeft u niets te missen.

Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

Bijeenkomst voor gepensioneerden in het najaar

Normaal gesproken organiseert PME regionale bijeenkomsten voor gepensioneerden. Door corona kan dit tot onze spijt niet meer, maar we organiseren in het najaar een bijeenkomst via internet. Houd de website van PME in de gaten voor meer informatie. Mensen die zich hadden aangemeld voor een bijeenkomst die we af hebben moeten zeggen, worden persoonlijk uitgenodigd.

Frits is 72, maar zijn fitnessapp geeft een biologische leeftijd van 42 jaar aan

Nu de sportscholen na de sluiting door het coronavirus weer open gaan, kan iedereen weer naar de sportschool. Ook de senioren zijn steeds vaker in de sportschool te vinden. Naast wandelen, fietsen en zwemmen is sporten bij een sportschool een van de populairste beweegactiviteiten bij senioren.

Zo ook bij Frits (72). Hij heeft zijn hele leven intensief aan sport gedaan maar toen hij met pensioen ging, gooide hij er nog een schepje bovenop.

Arrow-prev Arrow-next