21 april 2023

Datalek: wat we nu weten

Een paar weken geleden moesten we vervelend nieuws brengen. Toen bleek namelijk dat ook PME is geraakt door een datalek bij een softwareleverancier. Zijn uw gegevens betrokken bij dit datalek? Dan heeft u inmiddels persoonlijk bericht gekregen van ons. Blijf ook de komende tijd alert op verdachte berichten en telefoontjes. Vertrouwt u het niet? Hang op, klik weg en deel geen persoonlijke gegevens. Ga naar onze website voor het laatste nieuws en antwoord op de belangrijkste vragen.

Wat we weten over het datalek

Dekkingsgraad PME is gestegen

Onze dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2023 licht gestegen. Dat komt doordat de beleggingen voorzichtig de weg naar boven vonden. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Hoorrecht bij de overstap naar een nieuw pensioen

Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen. Wat dat precies betekent voor uw pensioen bij PME? Dat is nog niet zeker. Wat wél zeker is: u heeft straks het recht uw stem te laten horen over de overstap naar een nieuw pensioen. Dat noemen we het hoorrecht. U krijgt nog persoonlijk bericht over dit onderwerp. Nu al weten wat het is en hoe het werkt? Lees dan verder op onze website.

Zo werkt het hoorrecht

Op deze dagen ontvangt u uw pensioen

We maken uw pensioen de komende maanden over op de volgende data:

  • Maandag 24 april 2023
  • Dinsdag 23 mei 2023
  • Donderdag 22 juni 2023
  • Maandag 24 juli 2023

Het verschilt per bank of het geld op dezelfde dag op uw rekening staat.

Bekijk alle data voor 2023

24 mei: bijeenkomst VGPME in Heerenveen

De Vereniging Gepensioneerden PME (VGPME) organiseert voor het eerst sinds de coronaperiode een regionale bijeenkomst, deze keer in het noorden van het land. Iedereen die via PME pensioen ontvangt is welkom, ook als u nog geen lid bent van de vereniging. Deze gratis bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 24 mei vanaf 13.30 uur in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Op de agenda staan de nieuwe regels voor pensioen én een rondleiding door het stadion. Wilt u erbij zijn? Schrijf u in via de website van VGPME. Goed om te weten: u kunt gratis parkeren op parking P1 direct vóór het stadion en dan via ingang A naar binnen.

Ja, ik ben erbij

Opbrengsten en risico’s van beleggen: dit vinden onze deelnemers

Hoe kijken onze deelnemers aan tegen de opbrengsten en risico’s van beleggen? En wat verwachten zij van een goed pensioen? Belangrijk om te weten. Want Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen. En daar willen we ons zorgvuldig op voorbereiden. We leggen daarom regelmatig ons oor te luister. Benieuwd naar de resultaten van het laatste onderzoek?

Bekijk de belangrijkste uitkomsten

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next