21 april 2020

Het coronavirus raakt ons allemaal

PME hoopt dat het goed met u gaat en uw familie. De effecten zijn overal voelbaar en ook bij PME pensioenfonds. In het kwartaalbericht leest u over de impact dit eerste kwartaal op de financiële markten en de dekkingsgraad. Op onze afdeling Klanteninformatie kregen we de afgelopen weken vooral de vraag over de impact van het corona op nabestaandenpensioen. Die is er niet. In het geval van overlijden als gevolg van het coronavirus is er gewoon recht op nabestaandenpensioen. Daarnaast kwamen er ook vragen over het ‘bewijs van leven’ opsturen. Hoe we hiermee flexibel omgaan leest u in het nieuwsbericht.  

Lees hier meer nieuws over corona en uw pensioen

Dekkingsgraad zakt onder de 90%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Ondertekening van uw Attestatie de Vita
(Bewijs van in leven zijn) nu niet nodig

Ontvangt u pensioen van PME en woont u in het buitenland? Dan kan het lastig zijn om in deze periode uw 'Bewijs van in leven zijn' te laten invullen door de overheid, gemeente of notaris. Daarom hebben wij besloten de komende tijd geen ‘Bewijs van in leven’ meer op te vragen. Uw pensioenuitkering loopt gewoon door. Heeft u al een herinnering van ons ontvangen? Hier hoeft u niets mee te doen. Na 1 juli informeren we via onze website over het vervolg. Op onze website vindt u altijd de actuele situatie.

Lees hier meer over het ADV

PME magazine komt er weer aan én voortaan ook digitaal

Eind mei is er alweer een nieuwe editie van PME magazine. Vanaf deze editie maken we ook een digitale versie van het magazine. Net zo mooi vormgegeven, met bovendien extra informatie. We bieden u de keuze aan om alleen nog digitaal te ontvangen. Dat bespaart drukkosten, postzegels én bomen. Kiest u voor digitaal? Meld u aan via Mijn PME en zet het magazine op digitaal. U ontvangt de volgende edities dan voortaan digitaal. Onder de nieuwe digitale lezers (aangemeld voor 6 juli 2020) verloten wij 20 nationale Tuinbonnen ter waarde van 50 euro.

Gaat u ook voor het digitale magazine?

Op deze data ontvangt u uw pensioen

Wij maken uw pensioen in het tweede kwartaal van 2020 op de volgende data over aan uw bank:

  • Donderdag 23 april
  • Woensdag 20 mei
  • Woendag 24 juni

Het verschilt per bank of uw geld ook op dezelfde dag op uw rekening staat.

Alle betaaldata voor 2020 weten?

Zien wij u op een van onze
bijeenkomsten in het najaar?

Ook wij moeten door de maatregelen rondom het coronavirus alle bijeenkomsten, tot in ieder geval 1 juni, helaas annuleren. Na de zomer hopen we weer verder te gaan. We praten u dan bij over de financiële positie van het pensioenfonds en andere zaken rondom uw pensioen. Ook is er een kort optreden van artiest Jörgen Raymann. De pensioenconsulenten van PME zijn aanwezig om vragen over uw persoonlijke situatie te beantwoorden.

De eerstvolgende data en locaties in het najaar zijn:

  • 21 september, Schouwburg de Mythe - Goes (verplaatst van 11 maart)
  • 29 september, Theater de Maaspoort, Venlo
  • 7 oktober, Muziekcentrum Enschede, Wilmersbergzaal - Enschede
  • 13 oktober, Amphion Schouwburg - Doetinchem (verplaatst van 30 maart)

Wel of geen loonheffingskorting op uw pensioen?

Loonheffingskorting is een korting op de inkomstenbelasting die u moet betalen. U kunt loonheffingskorting toe laten passen op maximaal één inkomen. Als u twee (of meer) uitkeringen heeft kunt u kiezen op welke uitkering u de loonheffingskorting laat toepassen. Als u voor de eerste keer pensioen ontvangt, geeft u zelf aan of wij loonheffingskorting moeten toepassen. 

Als u wilt weten op welke uitkering u het beste loonheffingskorting kunt toepassen, neem dan contact op met de Belastingdienst. Zij kunnen precies uitleggen hoe dit werkt en u hiermee helpen.

Arrow-prev Arrow-next