25 januari 2024

Uw pensioen gaat omhoog

PME heeft de pensioenen verhoogd. Vanaf 1 januari 2024 krijgt iedereen er 3,26 procent bij. We hebben uw hogere pensioen rond 23 januari voor het eerst naar u overgemaakt. De verhoging is mogelijk door versoepelde regels van de overheid. Met die versoepeling loopt de overheid alvast vooruit op de nieuwe regels voor pensioen. PME stapt naar verwachting in 2026 over op deze nieuwe regels. Meer weten? Lees verder op pmepensioen.nl/verhoging. Of kijk naar het webinar dat we maakten over dit onderwerp.

Bekijk het webinar

Dekkingsgraad PME gedaald

Onze dekkingsgraad is in het vierde kwartaal van 2023 gedaald. Dat komt doordat we de pensioenen hebben verhoogd. Daarnaast is de rente gedaald. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Op deze dagen ontvangt u uw pensioen

We maken uw pensioen op de volgende momenten naar u over. Uw pensioen staat meestal dezelfde dag op uw rekening.

  • Donderdag 22 februari
  • Donderdag 21 maart
  • Dinsdag 23 april

Bekijk alle data voor 2024

Jaaropgave en specificatie

Eerder deze maand heeft u uw jaaropgave van 2023 en een specificatie van ons gekregen. De jaaropgave heeft u nodig voor uw belastingaangifte. En in de specificatie staat hoeveel pensioen u ontvangt in 2024. Meer weten? Op onze website leest u alles over uw pensioen in 2024.

Uw pensioen in 2024

Bijeenkomsten: PME komt naar u toe

Op 18 december vond er een bijzonder evenement plaats in het Evoluon in Eindhoven. De eerste bijeenkomst voor onze gepensioneerden sinds de coronatijd. We hebben onder meer gepraat over de verhoging van de pensioenen. En over de overstap van PME op de nieuwe regels voor pensioen. Er was natuurlijk ook volop ruimte voor gezelligheid. De komende periode trekken we door het land. U krijgt vanzelf een uitnodiging als we bij u in de buurt zijn.

Bekijk de video over de bijeenkomst in Eindhoven

Niet tevreden? Laat het weten!

We zetten ons elke dag in voor iedereen met een pensioen bij PME. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat u niet tevreden bent. Bijvoorbeeld over onze dienstverlening of over een beslissing. Op onze website leest u hoe u een klacht indient. Sinds 1 januari is er een extra mogelijkheid. De nieuwe Geschilleninstantie Pensioenfondsen is namelijk gestart, speciaal voor problemen waar u met uw pensioenfonds niet uitkomt. Meer weten? Lees verder op onze website.

Zo dient u een klacht in

‘Mijn werkgever hielp me afbouwen’

Na vijftig jaar trouwe dienst bij dezelfde werkgever ging Nico met pensioen. Tijdens zijn carrière kreeg hij twee keer een burn-out: hij eiste te veel van zichzelf. Nu geniet hij van het nietsdoen. ‘Niks moet, alles mag. Dat is het fijne van pensioen.’

Lees het verhaal van Nico

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next