22 juli 2024

Dekkingsgraad PME gestegen

Onze dekkingsgraad is in het tweede kwartaal van 2024 gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Hoe wilt u post over uw pensioen ontvangen?

Na de zomer vertellen we u meer over de nieuwe pensioenregeling. U kiest zelf hoe u post van ons ontvangt: op papier of digitaal. Heeft u uw voorkeur nog niet doorgegeven? Of wilt u die wijzigen? U regelt het eenvoudig via de website. Ga naar pmepensioen.nl/voorkeur, log in en maak uw keuze bij het onderdeel Voorkeuren.

Voorkeur doorgeven

PME breidt klimaatplan uit

We beleggen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Dus niet in olie en gas. En bijvoorbeeld wel in schone energie. Met enige regelmaat houden we onze doelstellingen tegen het licht. Het resultaat leest u in de tweede versie van ons klimaatplan. Nieuw is dat we nu ook ambities hebben opgenomen voor onze beleggingen in staatsobligaties, hypotheken en bosbouw.

Meer over het klimaatplan

Onderzoek: wat gaat goed en wat kan beter?

Dit voorjaar hielden we een klanttevredenheidsonderzoek. Daaruit kwam het mooie cijfer van gemiddeld een 7,4. Dat komt vooral door onze pensioenregeling, communicatie en digitale dienstverlening. Verbeterpunt is onder meer de communicatie over onze beleggingen. U leest meer op de website.

Uitkomsten onderzoek

Zien we u in Assen of Apeldoorn?

Op verschillende plekken in het land organiseren we bijeenkomsten. Speciaal voor iedereen die pensioen ontvangt van PME. We gaan daar uitgebreid in op de nieuwe regels voor pensioen en de manier waarop we beleggen. Wilt u er een keer bij zijn? Dat kan! U krijgt vanzelf een uitnodiging als we bij u in de buurt zijn. Maar u kunt zich ook alvast aanmelden via de website. In oktober zijn we in Assen, en in november doen we Apeldoorn aan. Hopelijk zien we u snel!

Eerstvolgende bijeenkomsten

Terugblik op vorig jaar

Wat hebben de beleggingen opgeleverd in 2023? Hoe zat het met de kosten? En liggen we op koers om onze ambitieuze klimaatdoelstellingen waar te maken? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vindt u in ons jaarverslag op de website.

2023 in cijfers

‘Maatschappelijk actief zijn zie ik als een opdracht’

Bert richtte na zijn pensioen een klokkenluidersgilde op. Dit gezelschap bevlogen vrijwilligers luidt met de hand de vier zware klokken van de Zwolse Peperbustoren. ‘Ik vind het prachtig om te doen. Zo breng ik mijn liefde voor mijn geboortestad Zwolle tot uitdrukking.’

Lees het verhaal van Bert

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next