actueel. onderzoek

Hoeveel risico mogen wij nemen voor jouw pensioen?

Kortgeleden heb je van ons een uitnodiging ontvangen om mee te doen met ons onderzoek over beleggingsrisico’s. Tenminste, als jouw e-mailadres bij ons bekend is. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Waarover gaat het onderzoek?

We beleggen de pensioenpremie van jou en je werkgever om je pensioen te laten groeien. Dat hebben we altijd zo gedaan, omdat het meer oplevert dan sparen. Bij beleggen horen risico’s. Door meer of minder risico te nemen, werken de resultaten op de beleggingen door in je pensioen. Daardoor is de hoogte van je pensioen niet zeker. Iedereen gaat verschillend om met onzekerheid. We willen graag weten wat jij belangrijk vindt als het om jouw pensioen gaat. Staat zekerheid bij jou bovenaan? Of zeg je: mijn pensioenfonds mag best een verantwoord risico lopen met het beleggen als dat voor mij de kans vergroot op een hoger pensioen.

Waarom is dit onderzoek van belang?

De uitkomsten geven ons een beeld van hoe jij en andere deelnemers van het pensioenfonds aankijken tegen het nemen van beleggingsrisico’s. Door mee te doen aan het onderzoek heb je indirect invloed op de besluitvorming over ons beleggingsbeleid. Soms krijgen wij de vraag: “Ik weet niets over beleggen, dat is toch jullie werk?” Dat klopt. De vragenlijst is zo gemaakt dat je ook niets over beleggen hoeft te weten om toch de vragen te kunnen beantwoorden. Wij vinden jouw mening belangrijk. Daarom doen we – net als verleden jaar – opnieuw dit onderzoek en blijven we dit soort onderzoeken in de toekomst regelmatig uitvoeren.

Heb jij de vragen ingevuld?

Zo ja, dan danken wij je hartelijk voor jouw tijd. Mogelijk win jij een van de cadeaubonnen die we verloten. Je krijgt dan automatisch bericht van ons.

Ook meedoen met onze onderzoeken?

Om onze kosten laag te houden, sturen wij onze onderzoeken alleen per e-mail. Is jouw e-mailadres nog niet bij ons bekend, maar wil je in de toekomst wel meedoen met onze onder­zoeken? Geef dan hier je e-mailadres aan ons door.

Anoniem

Een onafhankelijk onderzoeksbureau voert het onderzoek voor ons uit en maakt de eindrapportage. Het onderzoeksbureau beschikt niet over de persoonsgegevens; wij weten dus niet welk antwoord door wie is gegeven. Zo garanderen we anonimiteit.

Arrow-prev Arrow-next