22 juli 2024

Volgende week: nieuwsbrief voor uw werknemers

Begin volgende week ontvangen uw werknemers weer een nieuwsbrief van ons. Hieronder vindt u een link naar de inhoud. Zo weet u waarover we communiceren. En welke onderwerpen uw werknemers dus mogelijk ter sprake brengen.

Lees de nieuwsbrief voor werknemers

Dekkingsgraad PME gestegen

Onze dekkingsgraad is in het tweede kwartaal van 2024 gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Cao-afspraak: afbouw tijdelijk hogere bijdrage werkgever

Sociale partners hebben een nieuwe cao gesloten voor de werknemers in onze sector. Die is gestart op 1 juni 2024. Afgesproken is dat de tijdelijk hogere bijdrage van de werkgever wordt afgebouwd. Dat gebeurt op de volgende manier:

  • In juni, juli en augustus 2024 ontvangen uw werknemers nog steeds een bijdrage van 60 euro per maand (uitgaande van een voltijds dienstverband).
  • In september, oktober, november en december 2024 ontvangen uw werknemers een bijdrage van 50 euro per maand (uitgaande van een voltijds dienstverband). Dit werkt zoals u gewend bent. U blijft deze 50 euro dus aftrekken van de pensioenpremie die uw werknemers betalen. Kan dat niet, bijvoorbeeld omdat de premie lager is dan 50 euro? Dan betaalt u elke maand 50 euro (of een deel ervan) extra aan de werknemer. U hoeft het aangepaste bedrag niet door te geven via de uniforme pensioenaangifte (upa), want deze bijdrage is niet pensioengevend.
  • Vanaf 1 januari 2025 vervalt de tijdelijk hogere bijdrage helemaal.

Overleg met de leverancier van uw salarispakket hoe u dit het beste kunt verwerken.

 

Nieuw op de website: filmpje over het UPO

Uw werknemers ontvangen uiterlijk 1 oktober hun uniform pensioenoverzicht (UPO). Krijgt u hier vragen over? Wijs uw werknemers dan op de vernieuwde pagina pmepensioen.nl/upo. Daar staat onder meer een handig filmpje met werknemersconsulent Arjan. Hij vertelt je waar je de belangrijkste bedragen vindt en wat die zeggen.

Alles over het UPO

PME breidt klimaatplan uit

We beleggen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Dus niet in olie en gas. En bijvoorbeeld wel in schone energie. Met enige regelmaat houden we onze doelstellingen tegen het licht. Het resultaat leest u in de tweede versie van ons klimaatplan. Nieuw is dat we nu ook ambities hebben opgenomen voor onze beleggingen in staatsobligaties, hypotheken en bosbouw.

Meer over het klimaatplan

Onderzoek: wat gaat goed en wat kan beter?

Dit voorjaar hielden we een klanttevredenheidsonderzoek onder werkgevers en administratiekantoren. Daaruit kwam het mooie cijfer van gemiddeld een 8,1. PME wordt gezien als behulpzaam en biedt volgens de respondenten eenvoud in de dienstverlening. Ook beoordelen ze de persoonlijke contacten met PME als zeer goed. Verbeterpunten zijn onder meer het verhelderen van de werkwijze in upa en het versnellen van de facturering. We gaan bekijken hoe we dit beter kunnen doen.

Uitkomsten onderzoek

Terugblik op vorig jaar

Wat hebben de beleggingen opgeleverd in 2023? Hoe zat het met de kosten? En liggen we op koers om onze ambitieuze klimaatdoelstellingen waar te maken? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vindt u in ons jaarverslag op de website.

2023 in cijfers

Uw nieuwe werknemer in PME Magazine?

Uw werknemers ontvangen regelmatig een magazine van ons. Een van de vaste rubrieken is ‘Net begonnen’. Daarin vertellen mensen kort iets over hun nieuwe baan en het bedrijf waar ze nu werken. Heeft u een nieuwe werknemer met een mooi verhaal? En vindt u het leuk om uw bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te zetten? Stuur een berichtje naar uw werkgeversconsulent en wie weet nemen we contact op voor een interviewafspraak.

Henk over zijn nieuwe baan bij Alfen

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Marcel

Judith Geers
Werkgeversconsulent voor algemene zaken

06 12 36 02 25
judith.geers@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Judith

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Toin

Arrow-prev Arrow-next