18 oktober 2024

Zo staat PME er financieel voor

Onze dekkingsgraad is in het derde kwartaal van 2024 gedaald. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Nieuwe pensioenregeling: volgende stap gezet

Werkgevers- en werknemersorganisaties (ook wel: sociale partners) beslissen hoe de nieuwe pensioenregeling van PME eruit komt te zien. En hoe iedereen overgaat. Ze hebben hun afspraken vastgelegd in een zogeheten transitieplan. Sociale partners leggen dat plan nu ter goedkeuring voor aan hun leden.

Meer over het transitieplan

PME Magazine staat voor u klaar

Inhoud én gezelligheid tijdens PME-bijeenkomst in Zoetermeer, de route naar de nieuwe regeling en een tentoonstelling over de techniek achter het dagelijks leven, bij het NEMO Science Museum. In de nieuwe editie van PME Magazine leest u er alles over.

Lees het magazine online

Verantwoord beleggen: zo pakken we dat aan

We zijn open over hoe we beleggen. Daarom hebben we ons beleid duurzaam en verantwoord beleggen bijgewerkt. Zo is nog duidelijker hoe we omgaan met beleggen in de energietransitie, technologie, innovatie, defensie en nog veel meer.

Lees ons beleid verantwoord beleggen

Zien we u in Apeldoorn of Roermond?

Bent u nieuwsgierig naar wat er verandert met de nieuwe regels voor pensioen? Of wilt u weten hoe we steeds duurzamer beleggen? Kom dan naar een van de bijeenkomsten die we organiseren. U krijgt vanzelf een uitnodiging als we bij u in de buurt zijn. Maar u kunt zich ook alvast aanmelden via de website. In november zijn we in Apeldoorn en in december bezoeken we Roermond. Hopelijk zien we u snel!

Bekijk het programma van de bijeenkomsten

Oude liefde van ‘Friese’ Zeeuw Simon Schellevis roest niet

Zijn vrienden rooiden vroeger aardappelen om geld bij te verdienen. Maar de jonge Simon Schellevis was liever op een plek met veel ijzer en vuur. Nu, tijdens zijn pensioen, heeft hij zo’n plek voor zichzelf: ‘Waar ik in mijn werkende leven alleen het ontwerpgedeelte deed, mag ik nu ook de uitvoering doen.’ Wat Simon vooral leuk vindt aan zijn nieuwe ‘baan’? ‘Dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan, maar ook mijn agressie.’

Ontdek de nieuwe carrière van Simon

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next