jouw vermogen jouw leven. pensioenchecker

We hebben flink aan de knopjes zitten schuiven

ruimte

We hebben flink aan de knopjes zitten schuiven

Sinds kort is er een nieuwe app: Pensioenchecker. Die geeft in één ­oogopslag antwoord op de vraag: wat is mijn inkomen als ik met pensioen ben? Sionlee Westerkamp (25) testte de app en is enthousiast.

“Ik heb me nooit eerder beziggehouden met mijn pensioen. Toevallig was er laatst op mijn werk een online pensioen­bijeenkomst. Toen dacht ik: toch wel interessant! Nu is er de ­Pensioenchecker-app, en ik vind ‘m echt handig. Je ziet meteen wat je netto inkomen per maand is vanaf je AOW-leeftijd. Ik moet zeggen: dat viel me niet tegen. Het bedrag is een optelsom van je pensioen en je AOW. Als je doorklikt, zie je  hoe dat bedrag is opgebouwd. De rekensom die dáárachter  zit, zou ik ook wel willen weten. Dan moet je inloggen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Dat is voor mij dan wel weer  een drempel, merk ik.

Ik heb aan mijn vriend verteld over de app en hij heeft ‘m ook meteen gedownload. Vervolgens hebben we samen, naast elkaar op de bank, flink zitten schuiven aan al die knopjes. Je kunt namelijk ook zien wat er gebeurt als je extra spaart. En wat je inkomen is als je eerder stopt met werken. Omdat je dan nog geen AOW krijgt, zakt dat flink. Echt leuk om ons er zo samen in te verdiepen. Mijn pensioen is voor mij natuurlijk nog heel ver weg. Maar het is wel goed om erbij stil te staan. Als ik eerder wil stoppen met ­werken, moet ik op tijd beginnen met extra sparen, zie ik nu!”

Sionlee Westerkamp is medewerker Training  en Development bij VDL Nedcar in Born.

foto: annemiek mommers

foto: annemiek mommers

Sinds kort is er een nieuwe app: Pensioenchecker. Die geeft in één ­oogopslag antwoord op de vraag: wat is mijn inkomen als ik met pensioen ben? Sionlee Westerkamp (25) testte de app en is enthousiast. “Ik heb me nooit eerder beziggehouden met mijn pensioen. Toevallig was er laatst op mijn werk een online pensioen­bijeenkomst. Toen dacht ik: toch wel interessant! Nu is er de ­Pensioenchecker-app, en ik vind ‘m echt handig. Je ziet meteen wat je netto inkomen per maand is vanaf je AOW-leeftijd.  Ik moet zeggen: dat viel me niet tegen. Het bedrag is een optelsom van je pensioen en je AOW. Als je doorklikt, zie je  hoe dat bedrag is opgebouwd. De rekensom die dáárachter  zit, zou ik ook wel willen weten. Dan moet je inloggen op ­Mijnpensioenoverzicht.nl. Dat is voor mij dan wel weer  een drempel, merk ik. Ik heb aan mijn vriend verteld over de app en hij heeft ‘m ook meteen gedownload. Vervolgens hebben we samen, naast elkaar op de bank, flink zitten schuiven aan al die knopjes. Je kunt namelijk ook zien wat er gebeurt als je extra spaart. En wat je inkomen is als je eerder stopt met werken. Omdat je dan nog geen AOW krijgt, zakt dat flink. Echt leuk om ons er zo samen in te verdiepen. Mijn pensioen is voor mij natuurlijk nog heel ver weg. Maar het is wel goed om erbij stil te staan. Als ik eerder wil stoppen met ­werken, moet ik op tijd beginnen met extra sparen, zie ik nu!” 

Sionlee Westerkamp is medewerker Training  en Development bij VDL Nedcar in Born. 

 

Zo werkt de Pensioenchecker

Hoeveel krijg ik als ik met pensioen ben? Wanneer  krijg ik pensioen? Kan ik eerder stoppen met werken?  Of extra sparen? De app Pensioenchecker geeft op al  die vragen antwoord. Je pensioen checken is hiermee  net zo gemakkelijk als je banksaldo checken. Ook vind je in de app antwoorden op veel gestelde  vragen. Goed om te weten: je logt in met je DigiD,  na jouw toestemming haalt de app je gegevens op.  Zodra je de app verlaat, worden je gegevens direct  weer verwijderd. Je kunt de app gratis downloaden  via de App Store en Google Play.  Heb je vragen? Kijk dan op pensioenchecker.org

PME is een van de initiatiefnemers van de Pensioenchecker-app. Doel: het jongeren  gemakkelijker maken om hun pensioen te checken.

 

Zo werkt de Pensioenchecker


Hoeveel krijg ik als ik met pensioen ben? Wanneer  krijg ik pensioen? Kan ik eerder stoppen met werken?  Of extra sparen? De app Pensioenchecker geeft op al  die vragen antwoord. Je pensioen checken is hiermee  net zo gemakkelijk als je banksaldo checken. Ook vind je in de app antwoorden op veel gestelde  vragen. Goed om te weten: je logt in met je DigiD,  na jouw toestemming haalt de app je gegevens op.  Zodra je de app verlaat, worden je gegevens direct  weer verwijderd. Je kunt de app gratis downloaden  via de App Store en Google Play. Heb je vragen? Kijk dan op pensioenchecker.org

PME is een van de initiatiefnemers van de Pensioenchecker-app. Doel: het jongeren gemakkelijker maken om hun pensioen te checken.

Arrow-prev Arrow-next