PME. actueel

Extra financiële zekerheid voor je partner 

Samen met je partner geniet je van kleine en grote momenten. Je helpt elkaar, maakt toekomstplannen. En je weet: mocht er iets gebeuren, dan zorgt PME voor een partnerpensioen. Maar weet je eigenlijk hoeveel dat is? En kan je partner hiervan rondkomen? Misschien heeft hij of zij geen of een laag eigen inkomen. Of is het partnerpensioen, in jullie situatie, aan de krappe kant. Via PME kun je extra partnerpensioen voor je partner verzekeren: het Anw-hiaatpensioen. Hiermee ontvangt je partner ­maandelijks een extra bedrag, totdat hij of zij AOW krijgt. Het partner­pensioen loopt wel door na de AOW-leeftijd.

Partnerpensioen als basis

Bekijk de hoogte van het partnerpensioen in Mijn PME. Op basis daarvan kun je samen met je partner bepalen of het nodig is extra partner­pensioen te verzekeren. Misschien heb je ook ergens anders pensioen opgebouwd?  Log in op mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je of je partner recht  heeft op partnerpensioen van andere pensioenfondsen.

Anw-hiaatpensioen

Je kunt kiezen uit drie vaste  bedragen: € 7.100, € 11.600 of € 16.000 bruto per jaar. De premie hangt af van het gekozen bedrag, jouw leeftijd en de leeftijd van je partner. Je betaalt via je werkgever. Deze houdt de premie elke maand in op je brutosalaris.

Heb je ­vragen?
Maak een ­afspraak met de pensioen­consulent in jouw regio
Wil je meer weten? Of je de premie berekenen?
Ga naar ­pmepensioen.nl/gavoorzekerheid.
Direct aanvragen kan ook via Mijn PME

Pensioenverlaging

Hoe staat pme ervoor?

Met nog maar een paar weken tot eind 2020 nadert het moment dat we weten of we de pensioenen moeten verlagen. Eind oktober was de dekkingsgraad van PME 92,6%. Dat is boven de grens van 90% die minister Koolmees heeft gesteld voor 2021. Sindsdien is de dekkingsgraad zelfs nog wat gestegen. Wel zien we dat de huidige economie uiterst onzeker is onder invloed van de coronacrisis, de Amerikaanse verkiezingen en de Brexit. Ook in de komende jaren zullen we rekening moeten houden met pensioenverlagingen. We moeten er tenslotte voor zorgen dat het pensioengeld eerlijk wordt verdeeld én dat - ook in de toekomst - de pensioenen kunnen worden uitbetaald.

Op het moment dat de laatste hand wordt gelegd aan dit magazine, ziet het er goed uit en hoeven we waarschijnlijk in 2021 de pensioenen niet te verlagen. Maar de stand van 31 december is bepalend. Begin volgend jaar weten we dit definitief. 

Actuele informatie staat op onze website: kijk daarom regelmatig op pmepensioen.nl. Als verlaging in 2021 noodzakelijk is, informeren we je natuurlijk ook persoonlijk. Dit doen we in maart 2021. Een eventuele verlaging gaat in per 1 juli 2021. Gepensioneerden merken dit direct in hun portemonnee en voor werkenden wordt de pensioenopbouw verlaagd. Ga voor jouw persoonlijke situatie naar pmepensioen.nl/mijnpme of naar mijnpensioenoverzicht.nl

Arrow-prev Arrow-next