Net begonnen. Henk Visser

Net begonnen. Henk Visser

“Wat extra zekerheid leek ons wel verstandig”

“Wat extra zekerheid leek ons wel verstandig”

Sinds september 2022 werkt Henk Visser als senior quality engineer bij Alfen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in transformatorstations, laadpalen en energieopslag.


“Als senior quality engineer hou ik me bezig met specificaties en klachten van klanten en leveranciers. Ook auditeer ik leveranciers en ben ik betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe laadpalen. Ik heb eerder ruim elf jaar in deze sector gewerkt en toen was ik dus ook deelnemer bij PME. Daarna heb ik zestien jaar pensioen opgebouwd bij andere pensioenfondsen. Een deel daarvan heb ik overgeheveld naar PME, in overleg met een pensioenconsulent van PME. Ik heb ook een deel laten staan. Zo spreid ik de risico’s een beetje. 

“Als ik overlijd, heeft mijn vrouw tot aan haar AOW-leeftijd extra inkomen”

Ik ben kostwinner, mijn vrouw werkt parttime in de zorg. Als ik overlijd, heeft zij aan haar inkomen niet voldoende om in ons huis te blijven wonen. Daarom heb ik ruim twintig jaar geleden al een lijfrentepolis afgesloten. Die keert uit bij mijn overlijden en zodra ik mijn AOW-leeftijd bereik, maar dat levert niet zoveel op als ik had gedacht. Daarom werd mijn aandacht getrokken door een nieuwsbrief van PME over tijdelijk extra partnerpensioen. Dat is een soort aanvullende verzekering voor je partner. Als ik overlijd, zou mijn vrouw dankzij dat pensioen tot aan haar AOW-leeftijd extra inkomen hebben. Dat leek ons een verstandig idee. Ook omdat ik voor mijn werk veel op de weg zit, dat is best risicovol.

Ik heb het overlegd met de consulent van PME en hij heeft een berekening voor me gemaakt. Mijn vrouw en ik hebben er niet lang over hoeven nadenken. De premie wordt automatisch op mijn salaris ingehouden, dus ik merk eigenlijk niet eens dat ik ervoor betaal. Nu heb ik bij mijn nieuwe werkgever een stap gemaakt in mijn salaris, dus onder de streep hou ik alsnog meer over dan bij mijn vorige baan. Ik vind het een prettig idee dat we dit zo hebben geregeld.”

Foto: Steven van Kooijk

Anw-hi-wát?!

Anw-hiaatpensioen. Zo wordt het tijdelijk extra partnerpensioen ook wel genoemd. Hoe je het ook noemt, kijk eens of het iets is voor jou en je partner. Je leest er alles over op pmepensioen.nl/extra-partnerpensioen.

Arrow-prev Arrow-next