Column. Eric Uijen

Verrast

Foto: Michel Heerkens

Sommige zaken zie je ver van tevoren aankomen. Neem de manier waarop we pensioen met elkaar hebben geregeld in Nederland. De oude regels knellen al jaren. Werknemers, werkgevers en het kabinet sloten daarom in 2019 het pensioenakkoord. En nu, na een uitgebreide behandeling in de Tweede Kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de nieuwe regels voor pensioen.

Wat dat precies betekent voor je pensioen bij PME? Dat is nog even afwachten. Naar verwachting stapt PME op 1 januari 2026 over naar de nieuwe regels. Regels die ervoor gaan zorgen dat het geld niet langer onnodig wordt opgepot maar terechtkomt op de juiste plek: in de portemonnee van mensen.

Door andere zaken word je verrast, zoals het landelijke datalek eind maart. Dan is het niet vooruitplannen, maar direct actie ondernemen. Zoals alle betrokkenen informeren en uitgebreid onderzoek doen naar wat er is gebeurd en hoe we herhaling kunnen voorkomen. Je leest er meer over in dit online magazine.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME

 

Colofon. 


PME magazine
is een uitgave van het PME Pensioenfonds.
Het wordt verspreid onder de aangesloten werkgevers, deelnemers en gepensioneerden van het pensioenfonds en overige relaties van PME.  
PME Pensioenfonds, magazine@pmepensioen.nl 
Productie en eindredactie Van Luyken, Haarlem Tekst Suus van Geffen Vormgeving www.curve.nl, Haarlem 

Arrow-prev Arrow-next