Toekomstmakers

Een goed pensioen regel je het beste met zoveel mogelijk mensen samen. Zo deel je risico’s en profiteer je van betere rendementen. Tegelijkertijd is een pensioen iets heel persoonlijks, het gaat om jouw leven en hoe jij dat invulling geeft, nu en straks. Op dat snijvlak van collectief en persoonlijk zorgen wij al ruim 75 jaar voor de grootst mogelijke opbrengst, financieel en maatschappelijk. 

Wij zijn PME, het pensioenfonds voor mensen die werken in de metaal- en techindustrie. Dankzij ons, kunnen zij rekenen op een goed inkomen als ze met pensioen gaan. Dat realiseren wij door gedegen en verstandig met hun premie om te gaan, en tegelijkertijd voorop te lopen in de veranderingen die onze samenleving doormaakt. We zijn bijvoorbeeld al heel vroeg met deelnemers en werkgevers het gesprek aangegaan om fossielvrij te worden en onze hele beleggingsportefeuille te verduurzamen. We investeren in hernieuwbare energie, in ontwikkeling van circulaire bouw en materialen, en in toegankelijke zorg. Zo levert de premie van onze deelnemers veel meer op dan alleen een goed pensioen. Een opbrengst die past bij de sector waarvoor wij werken, een sector die letterlijk de toekomst maakt...

Want de metaal- en techindustrie zit in het hart van alle veranderingen waar we als mensheid voor staan. Van energie tot klimaat en van digitalisering tot zorg; onze sector speelt altijd een cruciale rol in het daadwerkelijk realiseren van oplossingen. Sommige bedrijven al met vierhonderd jaar familiehistorie, andere zijn als start-up nog maar net begonnen, maar allemaal blinken ze uit in het maken van onmisbare producten en toepassingen. Steeds slimmer, steeds schoner, steeds waardevoller. Met diezelfde gedrevenheid bouwen wij als pensioenfonds mee aan de toekomst, van de sector en de mensen die er werken. Zodat iedereen kan blijven meedoen en meeprofiteren. 

Daarom zijn we doorlopend met werkgevers en deelnemers in gesprek, we willen begrijpen wat hen beweegt, waar ze kansen zien en waar zorgen zitten. Zelf onderdeel zijn van hun wereld, van hun denken en dus van hun oplossingen. We investeren een deel van de premies terug in de techwereld waarvan we onderdeel zijn. We helpen ecosystemen te ontwikkelen waarbinnen bedrijven kunnen samenwerken aan nieuwe technologieën, nieuwe oplossingen. En bieden onze deelnemers de dienstverlening die ze mogen verwachten: met begrijpelijke antwoorden, heldere adviezen en slimme tools die inzicht geven in het inkomen voor later. Want wie werkt in de sector die de toekomst maakt, moet ook z’n eigen toekomst kunnen maken. Daar dragen wij met trots aan bij. 

PME pensioenfonds, van en voor de toekomstmakers


Dit is een beknopte versie van het PME jaarverslag 2022. Download hier het gehele verslag.
Arrow-prev Arrow-next