net begonnen. Jeroen Dijkstra

net begonnen. Jeroen Dijkstra

‘Ik ben weer terug bij PME’

‘Ik ben weer
terug bij PME’

“In december 2021 ben ik begonnen bij Exasun, een producent van zonnedaksystemen. X-Tile en X-Roof noemen we ze: dakpanelen waarin zonnecellen verwerkt zitten. Geen zonnepanelen op je dakpannen, maar panelen in plaats van dakpannen dus. Het zijn esthetisch mooie panelen én ik lever met deze baan een bijdrage aan een duurzame toekomst. Eind vorig jaar heeft Exasun een overeenkomst gesloten met een partner die voor ons de exclusieve verkoop gaat verzorgen. En dan niet alleen in Nederland, maar ook in 33 andere landen. Er komt dus een enorme vraag op ons af en daarom is het belangrijk om onze processen en werkwijzen te verbeteren. Niet het product zelf, maar wel alles eromheen. Als Teamleider Inkoop ben ik verantwoordelijk voor het gehele inkoopproces. Ik stel contracten op, voer onderhandelingen met leveranciers en ben bezig met het opzetten van een MRP-systeem: material requirement planning. Dit systeem berekent voor ons wanneer we welke onderdelen moeten bestellen, rekening houdend met levertijden en voorraden. Dit hoeft straks dus niet meer handmatig uitgevoerd te worden.

Nu ik bij Exasun werk, ben ik terug bij PME. In een eerdere baan werkte ik in de maritieme sector en bouwde ik ook pensioen op bij PME. Op zich handig dat ik weer bij PME zit, maar het speelde verder geen rol in mijn keuze voor deze baan. Hoewel mijn pensioen nog ver weg is, ben ik nu wel actief op de financiële markt. Ik ben me aan het verdiepen in aandelen en obligaties. Als ik met een klein bedrag start en de opbrengsten ook weer beleg, krijg ik rendement op rendement. We eten er nu thuis geen boterham minder om, maar dan zitten we financieel wel wat ruimer in ons jasje zodra ik met pensioen ga.”

foto: jeronimus van pelt

foto: jeronimus van pelt

“In december 2021 ben ik begonnen bij Exasun, een producent van zonnedaksystemen. X-Tile en X-Roof noemen we ze: dakpanelen waarin zonnecellen verwerkt zitten. Geen zonnepanelen op je dakpannen, maar panelen in plaats van dakpannen dus. Het zijn esthetisch mooie panelen én ik lever met deze baan een bijdrage aan een duurzame toekomst.  Eind vorig jaar heeft Exasun een overeenkomst gesloten met een partner die voor ons de exclusieve verkoop gaat verzorgen. En dan niet alleen in Nederland, maar ook in 33 andere landen. Er komt dus een enorme vraag op ons af en daarom is het belangrijk om onze processen en werkwijzen te verbeteren. Niet het product zelf, maar wel alles eromheen. Als Teamleider Inkoop ben ik verantwoordelijk voor het gehele inkoopproces. Ik stel contracten op, voer onderhandelingen met leveranciers en ben bezig met het opzetten van een MRP-systeem: material requirement planning. Dit systeem berekent voor ons wanneer we welke onderdelen moeten bestellen, rekening houdend met levertijden en voorraden. Dit hoeft straks dus niet meer handmatig uitgevoerd te worden. Nu ik bij Exasun werk, ben ik terug bij PME. In een eerdere baan werkte ik in de maritieme sector en bouwde ik ook pensioen op bij PME. Op zich handig dat ik weer bij PME zit, maar het speelde verder geen rol in mijn keuze voor deze baan. Hoewel mijn pensioen nog ver weg is, ben ik nu wel actief op de financiële markt. Ik ben me aan het verdiepen in aandelen en obligaties. Als ik met een klein bedrag start en de opbrengsten ook weer beleg, krijg ik rendement op rendement. We eten er nu thuis geen boterham minder om, maar dan zitten we financieel wel wat ruimer in ons jasje zodra ik met pensioen ga.”

Heb jij voor het eerst een baan in de metaal- en elektrosector? Deze PME-video’s leggen je uit waarop je bij aanvang moet letten én waarom het belangrijk is samen pensioen op te bouwen: vimeo.com/525563365 en vimeo.com/525565522.

Met vragen over je pensioen kun je ook terecht bij de PME-pensioenconsulent in jouw regio.

Over Exasun

Exasun bestaat sinds 2015 en produceert PV-zonnedaksystemen om daken waterdicht, energie-opwekkend en mooi af te werken. Inmiddels liggen deze systemen op meer dan 1.000 woningen. De verkoop van Exasun-producten wordt exclusief verzorgd door Wienerberger, de grootste producent van keramische bouwmaterialen ter wereld. 

Arrow-prev Arrow-next