Jouw vermogen, jouw leven. Overlijden

Inkomen voor je gezin als jij overlijdt

Hebben je partner en kinderen genoeg inkomen als je overlijdt? Het is goed om dat regelmatig te checken. Hieronder lees je hoe. 

Je staat er natuurlijk liever niet bij stil. Maar stel nu dat je overlijdt. Dan krijgen je eventuele partner en kinderen pensioen van PME. Je partner een partnerpensioen voor de rest van zijn of haar leven. En je kinderen een wezenpensioen tot hun 25e. 

Doorgeven

Het is belangrijk dat PME weet dat je een partner hebt. Ben je in Nederland getrouwd of heb je hier een geregistreerd partnerschap? Dan hoef je dat niet aan ons door te geven. Heb je een samenlevingscontract of -verklaring? Of woon je in het buitenland? Geef dan wél aan ons door dat je een partner hebt.

Na je overlijden ontvangen je partner en kinderen een brief van ons. Met het formulier bij die brief vragen ze het partnerpensioen en wezenpensioen aan. De eerste betaling krijgen ze in de maand nadat je bent overleden, rond de 25e. 

Praat met elkaar

Tip: log af en toe in op je persoonlijke pagina bij PME. Zeker op belangrijke momenten in je leven. Bijvoorbeeld als je gaat trouwen of scheiden. Of als je een huis koopt. Je ziet dan de hoogte van het partnerpensioen en wezenpensioen. Bespreek met je partner of dat genoeg is. Is het te laag, bijvoorbeeld omdat je een tijd niet hebt gewerkt? Of doordat je gescheiden bent en een deel van het partnerpensioen voor je ex-partner is? Ga dan na wat er nog meer mogelijk is. Soms kun je bijvoorbeeld een tijdelijk extra partnerpensioen aanvragen. Dat is een aanvullend pensioen voor je partner dat ingaat als jij overlijdt. Het stopt zodra je partner de AOW-leeftijd bereikt. 

Heb je behalve bij PME nog ergens anders pensioen opgebouwd? Kijk dan ook wat je daar hebt aan partner- en wezenpensioen. Je ziet het in één oogopslag op mijnpensioenoverzicht.nl. 

Foto: Shutterstock / bewerking: Curve

 

Meer weten?
Kijk op pmepensioen.nl/overlijden. Of maak kosteloos een afspraak met een consulent. Meer informatie over het tijdelijk extra partnerpensioen vind je op pmepensioen.nl/extra-partnerpensioen.

 

Arrow-prev Arrow-next