net met pensioen. Charlotte van Etten

net met pensioen. Charlotte van Etten

“Eerder stoppen? Ik vond het werk te leuk”

Maar liefst 23 jaar werkte Charlotte van Etten (66) bij achtbaan- en attractiefabrikant Vekoma Rides. Ze was accountmanager voor Disney én verantwoordelijk voor de marketing en PR. Inmiddels is ze met pensioen. Althans, bijna.

“Ik had veel taken en verantwoordelijkheden en maakte soms lange werkweken. Ja, dat klinkt druk inderdaad, maar ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan. Mijn werk was echt mijn leven, mijn passie. Het was een heel internationale baan. Ik begon bij Vekoma toen ik in Amerika woonde. En daar had ik het Disney-account al. In 2001 heb ik dit in Nederland voortgezet en toen ben ik de marketing en PR erbij gaan doen. Zo was ik verantwoordelijk voor onze stand op de beurzen waar we aanwezig waren. Dat waren er zo’n twaalf per jaar, overal ter wereld. Homecoming party’s noemde ik ze: iedereen in de achtbaanindustrie kent elkaar en ik heb er mooie vriendschappen aan overgehouden. Daarnaast begeleidde ik alle projecten voor Disney: vanaf het moment dat de aanvraag voor een achtbaan of ­attractie binnenkwam tot de oplevering ervan.

Plan voor de toekomst

Ik zei altijd dat ik op mijn 62ste zou stoppen met werken, maar ik vond het werk veel te leuk. Uiteindelijk ben ik dus pas op mijn AOW-datum gestopt. En op die dag zelf heb ik echt nog tot ’s avonds doorgewerkt. Nu ben ik vanuit huis mijn opvolgers aan het begeleiden. Mijn werkzaamheden zijn overgedragen aan verschillende collega’s. Binnenkort is er een beurs en daarna kunnen zij op eigen kracht verder. Dan ga ik een plan maken voor mezelf, voor wat ik wil. Misschien nog wat werken, misschien ga ik vrijwilligerswerk doen. En ik wil graag weer sporten en tijd maken voor familie. Dat is er een beetje bij ingeschoten in al die jaren. Het zwarte gat? Daar ben ik niet bang voor. Mij zul je in elk geval niet snel achter de geraniums zien zitten.”

foto: annemiek mommers

Vekoma Rides is een van ’s werelds grootste achtbaan- en attractiefabrikanten. Het hoofdkantoor zit in het Limburgse Vlodrop, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in Azië en Amerika. Er zijn wereldwijd zo’n 550 Vekoma Rides-achtbanen en -attracties in bedrijf.  Meer weten? Kijk op vekoma.com.
Arrow-prev Arrow-next